Nieuws
15 september, 2021

Hoe gaat het nu met Floor? Ik leef steeds meer het leven van een 24-jarige.

Hoe gaat het nu met Floor?

Ik leef steeds meer het leven van een 24-jarige.

“Ik kwam binnen als patiënt, werd ambassadeur voor de Vrienden van Meander en sta nu aan de andere kant, patiënten te helpen als stagiaire ergotherapie in Meander. De cirkel is rond.”

“Toen ik in 2017 begon als ambassadeur van de Vrienden van Meander, had ik me dat toch iets anders voorgesteld. Vrij snel daarna werd ik namelijk opnieuw ziek. De leukemie was terug. Dat was flink balen. Het werden weer vijf intense maanden van behandelingen. Waaronder opnieuw een stamceltransplantatie. Dit keer van een donor. In een blog van eind 2018 schreef ik dat ik hoopte om in september 2019 mijn studie weer op te pakken. Dat is gelukt. In de tussentijd moest ik herstellen. Vooral fysiek. Ik was zoveel kracht verloren. Het duurde heel lang voordat het weer een beetje op peil was.”

Corona

“Ik ben de afgelopen tijd wel voorzichtiger geweest dan de meeste anderen. Dat was soms best lastig. Ik ben 24. Heel veel leeftijdsgenoten namen het corona virus niet zo serieus. Dat had ik dus niet. Ik wilde en wil geen corona. Niet als patiënt, want omdat ik leukemie heb gehad is mijn weerstand erg laag, maar ook niet omdat ik heb gezien wat corona met mensen kan doen. Tijdens mijn stage als ergotherapeut zie ik regelmatig mensen die corona hebben gehad en nu revalideren. Je leest het wel in het nieuws, maar nu zie ik het ook echt. Dat heeft wel indruk gemaakt.”

Hoe gaat het nu?

“En nu zijn we hier, september 2021. Het gaat goed! Ik ben bezig met mijn afstudeerstage voor mijn studie ergotherapie, in Meander. Ik kwam hier als patiënt, werd ambassadeur voor de Vrienden van Meander en sta nu aan de andere kant, patiënten te helpen als medewerker. De cirkel is rond.”

“Destijds heb ik zelf ook ergotherapie gehad in Meander. Nu probeer ik vanuit mijn eigen ervaring mensen iets mee te geven. Iets waar iemand anders misschien niet aan zou denken. Dat heeft wel meerwaarde denk ik. Ergotherapie gaat veel over belasting en belastbaarheid. Wat kan iemand aan op een dag en wat doet diegene? Is dat wel in verhouding? Ik geef weleens de tips die ik zelf ook nog steeds toepas. Hele kleine dingen. Bijvoorbeeld als je op een drukke locatie bent waar veel prikkels zijn, blijf ik vaak gewoon iets langer op het toilet zitten. Niemand die raar opkijkt als je twee minuten langer wegblijft en net dat kleine beetje maakt soms al het verschil.”

“Ik vind het leuk om weer bezig te zijn en om straks mijn studie af te ronden. Nog regelmatig heb ik controles in het ziekenhuis en ook sport ik elke week onder begeleiding van een fysiotherapeut. Ik zie dat niet als iets vervelends. Het hoort er gewoon bij, het is gewoon mijn leven. Maar wel steeds meer het leven wat bij een 24-jarige hoort.”

Ambassadeur

Als ambassadeur voor de Vrienden van Meander wil ik bijdragen aan de extra dingen voor het ziekenhuis. Ik wil sponsoren laten zien en vanuit mijn eigen ervaring vertellen dat wat ze doen, ook echt bijdraagt.


​​​