Het verhaal van
26 november, 2014

Het verhaal van Nelleke

Als je in het ziekenhuis wordt opgenomen dan is het fijn als familie dichtbij je kan zijn. Nelleke heeft dit zelf ervaren toen haar man was opgenomen in Meander Medisch Centrum. Zij hebben zich met de Lionsclub ingespannen voor een grote actie om 10 familiekamers te realiseren.

Mijn man werd plotseling ziek. Hij stond nog midden in het leven. We kregen veel steun van familie en vrienden, onder andere van de Lions waar hij lid van was. De Lions kiezen elk jaar een goed doel waarvoor ze geld inzamelen. Heel bijzonder was het, dat ze juist tijdens zijn ziekbed kozen voor de familiekamers in het nieuwe ziekenhuis. Dit zijn kamers waarin familieleden van ernstig zieke mensen even op adem kunnen komen. Dat is echt heel waardevol. Je hoeft dan niet op de gang met elkaar te praten over alles wat je meemaakt. De opbrengst van de actie is door de Vrienden van Meander besteed aan de inrichting van tien familiekamers. Dat maakt echt verschil. In zo’n kamer kunnen mensen hun emoties loslaten, in alle privacy.

Mijn echtgenoot heeft in alle opzichten fantastische medische zorg ontvangen in Meander. Die respectvolle ondersteuning maakte dat we iets terug wilden doen. Daarom hebben we samen besloten een familiekamer te adopteren, die je nu kan vinden bij de hartbewaking.

De bedbanken, dat is ook zoiets moois. Als je weet dat jouw geliefde niet meer naar huis zal komen, dan is het zo waardevol dat je dag en nacht bij elkaar kunt zijn. Dat de bedbanken gesponsord worden, vind ik een prima zaak. Ik begrijp maar al te goed dat er geld nodig is voor dit soort extra’s. Ik hoop dat de sponsorbordjes mensen op het idee brengen om zelf ook bij te dragen. Bijvoorbeeld door Vriend van Meander te worden.