Nieuws
8 januari, 2020

Geslaagde oliebollenactie voor IC Patienten in Meander Medisch Centrum

Geslaagde oliebollenactie 2019

De decemberactie van de Vrienden voor Meander is méér dan geslaagd. Met de verkoop van oliebollen werd maar liefst een bedrag van € 8.500,- opgehaald. Naast de verkoop van de oliebollen, appelbeignets en appelkanjers kwam er ook een aantal grote donaties binnen. Genoeg voor de aanschaf van de SaraPlus, een sta-op-stoel voor patienten op de Intensive Care.

Patiënten op de Intensive Care liggen vaak langere tijd in bed. Gedurende deze tijd verliezen zij iedere dag meer uithoudingsvermogen en spierkracht wat hun herstel niet ten goede komt. Fysiotherapeuten helpen deze patiënten door hen zo vroeg mogelijk in het herstelproces te mobiliseren en te trainen. Hierbij zijn de juiste hulpmiddelen essentieel. Met de Sara Plus (een sta-op stoel) is bewegen van bed naar stoel en sta- en looptraining voor zwakke patiënten snel mogelijk.

De oliebollenactie is mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers, Patisserie van Gent en diverse sponsoren. De verkoop heeft plaatsgevonden in een kraam naast de grote kerstboom in de Laan van Meander Medisch Centrum. De Vrienden van Meander zetten zich met diverse fondsenwervende acties in voor projecten gericht op het welzijn van patiënten en bezoekers. In de afgelopen jaren zijn al vele doelen behaald, zoals groen, kunst, speelplekken, bedbanken en prettige inrichting en aankleding van afdelingen.